Кулінарія

Відкрийте для себе мистецтво приготування смачної окрошки в спекотні літні дні. 4 рецепту для гурманів

Окрошка! Що може бути простіше і смачніше в жаркий день?

Окрошка, рецепт №1

5 листочків м’яти
1 пучок щавлю
5 листків меліси
1 шт. огірок кубиками
4 шт. редиски кубиками
100 гр. панір кубиками або Адигейський сир
1,5 ч. л. солі
трохи асафетиди
0,5 ч. л. чорного меленого перцю
1 л. кефіру
200 мл кип’яченої охолодженої води

Змішати всі компоненти.

Окрошка, рецепт №2

“Хрумка” окрошка з салатом “Айсберг” на сироватці і кефірі.

1 качан салату “Айсберг” порізати довільно
3 шт. невеликих огірка дрібними кубиками
100 гр. паніру або “Адигейського сиру” кубиками
трохи асафетиди
трохи чорного меленого перцю
1,5 ч. л. солі
0,7 л. молочної сироватки
0,3 л. кефіру

Змішати сироватку з кефіром і сіллю.
Окремо змішати інші компоненти салату.
При подачі об’єднати салат і сироватку з кефіром.

3 секрету, щоб окрошка була смачною:

1 . Завдяки кочанному салату “Айсберг” стає окрошка “хрустким” і незвичайною .
2 . У спеку несприятливо змішувати всі компоненти окрошки заздалегідь, так як вона може скиснути. Все змішується безпосередньо при подачі.
3 . Сіль, краще розчиняти в рідких компонентах окрошки, так як, овочі та зелень з сіллю дадуть сік, і окрошка швидко зіпсується.

Окрошка, рецепт №3

Окрошка з листової зеленню на сироватці:

100 гр. редьки Дайкон на крупній тертці
1 пучок щавлю
1 пучок листового салату “Ластівка”
3 шт. невеликих огірка дрібними кубиками
трохи асафетиди
трохи чорного меленого перцю
1,5 ч. л. солі
1 л. молочної сироватки

Змішати сироватку з сіллю.
Окремо змішати інші компоненти салату.
При подачі об’єднати салат і сироватку.

Окрошка, рецепт №4

Окрошка з салатними листям (10 порцій):

1,5 л. кефіру
500 мл води
200 гр. паніру або Адигейського сиру кубиками
300 гр. огірки кубиками
100 гр. редиски
1 пучок листового ніжного салату “Кудряш” порвати руками
1 пучок листового хрусткого салату “Ластівка” дрібно порізати
2-3 ч. л. солі
трохи асафетиди
0,5 ч. л. чорного меленого перцю при подачі в тарілку
деяку кількість меленого мускатного горіха з цілого горіха при подачі в тарілку

Змішати перед подачею овочі та зелень, сіль 0,6 ч. л.
Змішати кефір з водою, асафетидой і сіллю 2 ч. л.
В тарілки налити кефір, додати овочі і чорний перець, мускатний горіх.

Приємного апетиту!